پایان استقلال در جام حذفی با سریال اشتباهات فنی عجیب نکونام

همانطور که پیش بینی می شد، تیم فوتبال استقلال مقابل تیم متحول شده مس رفسنجان و مری جدیدش نتوانست پیروز شود و برای اولین بار در ده سال گذشته در مرحله یک شانزدهم پایانی مسابقات از جام کنار رفت. در ادامه به بررسی علل این شکست و مقصریان آن می پردازیم.

پایان استقلال در جام حذفی با سریال اشتباهات فنی عجیب نکونام

از پیش از آغاز مسابقه سبک بازی مس رفسنجان که به صورت فشرده باعث از کار افتادن هافبک های میانی استقلال می شد، مشخص بود اما کادر فنی استقلال در طول 90 دقیقیه به جز ارسال های بی هدف و بلند و اوت دستی هیچ طرح و برنامه ای برای مواجهه با این تاکتیک محرم نویدکیا که هرگز مبتنی بر دفاع محض و وقت کشی نبود، نداشت.

استقلال در حال در نیمه اول مسابقه به پنالتی رسید که با حضور نفراتی همچون سیلوا، ماشاریپوف، این ضربه پنالتی به بازیکن ضعیف الجثه استقلال عن صالح حردان سپرده شد که به واسطه قدرت ضعیف عضلات پاش، سانترهای او به زحمت به محوطه جریمه حریفان می رسند! اینکه کادر فنی چه فکری کرد که در غیاب یامگا، این پنالتی حساس را به بدترن فرد ممکن در ترکیب استقلال سپرد، جا سوال دارد.

یکی دیگر از اشتباهات کمرشکن جواد نکونام و کادر فنی استقلال، دست کم گرفتن حریف در نیمه اول بود. به طوری که دو بازیکن برتر استقلال در امر گلسازی یعن مهدی پور و جلالی در نیمه اول روی نیمکت نشسته بودند تا میانه میدان استقلال به 3 بازیکن فیزیکی و تقریباً بدون خلاقیت این تیم سپرده شود.

حضور بازیکن ضعیفی همچون جعفر سلمانی پس از مدتها نیمکت نشینی آن هم در این مسابقه مهم جای سوال دارد که با نمایش ضعیف خود باعث شد بارها منتظر محمد، جناح چپ استقلال را دور بزند.

نیمکت نشینی میلاد فخرالدینی با علم به اینکه او به بازی در این زمین آشنا بود، از نکات عجیب مهره چینی نکونام بود.

نکونام در حالی عملکرد ضعیف آرمین سهرابیان را در طول 90 دقیقه نظاره کرد که مرادمند را رو نمیکت داشت.

او که با بهای بیش از حد دادن به بلانکو، آرمان رمضانی و مهرداد محمدی را از دوران خوب خود دور کرده، مشخص نیست بر چه اساسی به یکباره رمضانی را به صورت فیکس در ترکیب اصلی تیمش قرار داد!

عجیب ترین بخش از اشتباهات نکونام آنجاست که او با علم به اینکه حامد لک خروج ها موفقی دارد و مدافعین بلندزن خوبی در مس حضور دارند، 90 دقیقه تنها به فکر بازی مستقیم و اوت دستی بود و هیچ تاکتیک دیگری برای باز کردن دفاع مس از استقلال ندیدیم.

همه این موارد نشان می دهد کادر فنی استقلال شناخت خوبی از تیم متحول شده مس نداشتند و با دست کم گرفتن این تیم با تلفیقی از بازیکنان ذخیره و اصل پای به این میدان گذاشتند که با توجه به موقعیت جغرافیایی کرمان، هرچه از زمان بازی بیشتر  گذشت، خستگی و اشتباهات فردی در ساق های بازیکنان استقلال بیشتر شد و در آن سمت آبی ها خوش شانس بودند که تنها دو بار دروازه شان باز شد.

تیم چالاک محرم نویدکیا سزاوارانه به این پیروی دست پیدا کرد. او به نکونام با روش های ارباش کیروش که فوتبال مبتنی بر قدرت بدنی و بازیکنان بلندقامت با سبک دفاعی را دنبال می کند این درس را داد که با این شیوه فوتبال سرنوشتی بهتر از کیروش نخواهد داشت. او که حالا رسماً یک جام را از دست داده،تنها امیدش به قهرمانی در لیگ برتر است که با این شیوه بازی بدون پلن B بعید است به آن دست پیدا کند.

 

نکته جالب در خصوص سبک بازی استقلال و بازیکنان بلندقامت پرتعدادش اینکه تنها یک رامتین سلیمان زاده برا دفع همه سانترهای بی کیفیت استقلال ها کافی بود تا مشخص شود نکونام چندان هم نباید بر رو میانگین قدی بالای تیمش حساب باز کند چرا که وقتی نقطه فرود توپ مشخص است، دفع آن برای مدافع و دروازه بان بسیار راحت می شود.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
قدیمی ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
نمایش تمام نظرات