8 ترفند بازی تخته نرد + ۱. چیدن استراتژیک مهره‌ها

8 ترفند بازی تخته نرد

8 ترفند بازی تخته نرد که باید حتما بدانید؟، یک زمین، 30 مهره، 2 عدد تاس و ساعت ها سرگرمی. امروز دانستنی های جالب در مورد بازی تخته نرد را به همراه هم مرور می کنیم، این بازی یکی از محبوب ترین ها در ایران است. از آنجا که این بازی از سرزمین هند به ایران آمده رازها و داستان های جالبی هم در مورد آن وجود دارد،

هنوز کسی نمی داند منبع این داستان ها کجاست و آیا حقیقت دارند یا خیر، اما داستان ها و فلسفه های این بازی قابل تامل هستند. البته در مقاله ای جداگانه راهنمای این بازی را بیان کرده ایم و امروز رازهای این بازی را مرور می کنیم.

بازی یک بازی کهن و استراتژیک است که به شانس و مهارت نیاز دارد. برای برنده شدن، باید حرکت مهره‌ها و تصمیم‌های تاکتیکی خود را به دقت برنامه‌ریزی کنید. ترفندهای زیر به زبان عامیانه کمک می‌کنند تا بازیکنان حرفه‌ای‌تر عمل کنند:

۱. چیدن استراتژیک مهره‌ها

اول از همه، باید بفهمی که مهره‌هات رو چطوری بچینی. وقتی مهره‌هات پخش باشن، شانس زدنشون توسط حریف کمتر می‌شه. بهتره مهره‌هات رو توی جفت‌های دو تایی یا بیشتر کنار هم بچینی تا حریف نتونه راحت اون‌ها رو بزنه.

۲. پیشروی آهسته ولی محکم

خیلی از تازه‌کارا عجله می‌کنن تا مهره‌هاشونو سریع به سمت خونه ببرن. اشتباهه! باید صبور باشی و مهره‌هات رو با دقت جلو ببری. با یه حرکت حساب شده، هم می‌تونی حریف رو به چالش بکشی هم امنیت مهره‌هات رو حفظ کنی.

۳. زدن مهره حریف، به موقع

هر وقت حریف یه مهره تنها داشت (یه مهره که توی خونه خودش تنهاست)، و تاس مناسبی آوردی، وقتشه که اون مهره رو بزنی. اما یادت باشه که زدن مهره وقتی که موقعیت خودت رو در خطر نندازه ارزش داره.

۴. ساختن دیوار (Block کردن)

یکی از بهترین ترفندها اینه که خونه‌های پشت سر هم رو ببندی تا حریف نتونه به راحتی حرکت کنه. اگه بتونی شیش تا از خونه‌ها رو پشت سر هم پر کنی، عملاً مسیر حریف رو قفل کردی و اون مجبوره منتظر تاس مناسب باشه.

۵. خونه‌های کلیدی رو نگه‌دار

برخی از خونه‌ها توی تخته خیلی مهم هستن، به خصوص خونه‌های وسطی و نزدیک به خونه خودت. وقتی این خونه‌ها رو کنترل کنی، دست حریف رو برای حرکت بسته‌ای. پس تلاش کن این خونه‌ها رو نگه داری.

۶. بازی با احتیاط در مرحله آخر

وقتی به مرحله آخر بازی رسیدی (موقعی که داری مهره‌ها رو از تخته بیرون میاری)، خیلی باید مواظب باشی. اگر مهره‌هایت رو خوب چیده باشی و تاس‌های خوبی بیاری، احتمال پیروزیت بالاست. ولی نباید عجله کنی و مهره‌ای رو بی‌محافظ بذاری که حریف دوباره بتونه اون رو بزنه و بازی رو برگردونه.

۷. بازی با تاس‌ها

همیشه یه استراتژی برای تاس‌های بد داشته باش. گاهی اوقات، حتی با آوردن تاس بد هم می‌تونی بهترین حرکت رو انتخاب کنی. باید بدونی که وقتی تاس خوبی نمیاری، چطور مهره‌هات رو توی بهترین جاهای ممکن بچینی.

۸. برنامه‌ریزی و پیش‌بینی حرکات حریف

همیشه سعی کن که چند حرکت جلوتر رو ببینی. هر مهره‌ای که حرکت می‌دی، باید فکر کنی که حریفت بعدش چه حرکتی ممکنه بکنه. اینجوری می‌تونی بهتر بازی رو کنترل کنی و مهره‌هات رو امن نگه داری.

فلسفه های جالب درمورد بازی تخته نرد

30 مهره بازی: به معنای 30 شب و 30 روز در طول یک ماه

24 خانه بازی تخته نرد: به معنای 24 ساعت در شب و روز

4 قسمت در زمین: به معنای 4 فصل در طول یک سال

رنگ مهره ها: سیاه و سفید به معنای روز و شب

زمین بازی تخته نرد: به معنای آسمان

مهره های بازی: به معنای انسان ها

تاس بازی: به معنای ستاره و سرنوشت

حرکت تاس ها: گردش روز و شب و جهان

حرکت مهره ها در زمین: زندگی ( حرکت و فعالیت انسان ها )

برداشتن، خارج کردن یا حذف ( خوردن مهره ها): مرگ انسان ها

ترفندهای بازی تخته نرد

فلسفه اعداد تاس در بازی تخته نرد

عدد 1 : یگانگی ( می تواند تعبیر خداپرستی و یکتا پرستی هم باشد )

عدد 2 : آسمان و زمین ( می تواند به معنای تمام متضادهای دنیا هم باشد، مثل زن و مرد، سیاه و سفید، خیر و شر و… )

عدد 3 : گفتار نیک، پندار نیک، رفتار نیک ( مجهول است )

عدد 4 : شرق، غرب، شمال، جنوب ( چهار جهت اصلی )

عدد 5 : آتش، رعد، ماه، خورشید، ستاره ها ( البته می تواند به معنای 5 عنصر اصلی: آب،خاک،آتش،باد و فلز نیز باشد )

عدد 6 : شش روز آفرینش ( از دیدگاه عرفان یکتاپرستی جهان در شش روز به زمان عرفانی پدید آمده است ).

بیشتر بخوانید: آموزش بازی تخته نرد + بازی تخته نرد شرطی آنلاین

داستان جالب در مورد پیدایش بازی تخته نرد

در مورد پیدایش و اختراع این بازی حرف ها و ادعاهای زیادی وجود دارد، برخی این بازی را متعلق به روم می دانند، بعضی متعلق به مصر، برخی چین و قسم بیشتر این بازی را متعلق به هند سرزمین عجایب جهان می دانند.

تخت شرطی + آموزش کامل تخت نرد آنلاین + سایت شرط بندی

راجع به این داستان نیز منبع معتبری وجود ندارد که حقیقی بودن آن را اثبات کند اما مرور آن هرچند غیر واقعی هم باشد، هم جالب است، هم سرگرم کننده و هم پر از نکات مفید، در ادامه هم چنان با ما همراه باشید تا این داستان را برای تان نقل کنیم.

در زمان های دور، قسمتی از شبه قاره هند در قلمرو سرزمین بزرگ پارسیان قرار داشت، هندی ها هیچگاه نمی خواستند تا جزئی از پارسیان باشند و حاکم آنها معمایی طرح کرد تا هوش و ذکاوت پارسیان را آزمایش کند.

زیرا که آنها بر این منظور بودند: اگر قرار باشد پادشاه ما از پارسیان باشد، پس باید دانایان و خردمندان شان نیز از دانایان ما بالاتر باشند و این گونه قبول می کنیم که در مصالحه و جزئی از این امپراطوری بزرگ باشیم. دانایان و معبران هند این بازی را که در آن زمان معمایی سخت محسوب می شد را طراحی کرده و نزد پادشاه سرزمین پارس فرستادند.

بیشتر بخوانید: سایت تخته نرد پولی با درگاه مستقیم بانکی و برداشت آنی جایزه

آنها شروط خود را نیز به همراه این بازی فرستاده بودند. نقل است که پادشاه سرزمین پارس از هندی ها 40 روز زمان درخواست کرد تا این معما را حل کند. ظاهرا این معما به قدری پیچیده و سخت بود که تمام دانایان از حل آن عاجز ماندند اما باهوش ترین وزیر پادشاه این معما را حل کرد.

8 ترفند بازی تخته نرد که باید حتما بدانید؟

او ابتدا تمام اجزای این بازی را بررسی کرد، سپس سعی کرد ارتباطی میان این اجزا پیدا کند و سپس با چند آزمون و خطا متوجه راز نهفته در این بازی شد. وزیر دانا بعد از گره گشایی از راز این معما رو به پادشاه کرد و گفت:

این صفحه به میدانی می ماند که دو حریف نیاز دارد، مهرها نیز باید بین حریفان به مساوی تقسیم شوند درست مانند میدان نبردی که دو سپاه برابر دارد. وقتی دو سپاه برابر باشند هوش و خرد است که باعث برد یکی شان می شود، پس باید با هوش و خرد این مهره های را حرکت داد تا یکی از حریفان دیگری را از میدان به در کند و پادشاه بر وزیر خردمند خود درود فرستاد و افتخار کرد.

پس از حل این معمای سخت هندی ها، آنها پذیرفتند که با صلح در قلمرو سرزمین پارس باشند و مالیات خود را نیز به حکومتی که زیر سیطره آن قرار گرفتند بپردازند، اما این صلح زیاد طول نکشید و آنها مجددا به قلمرو شبه قاره هند ملحق شدند.

نتیجه گیری:

بازی تخته نرد بیشتر از شانس، به مهارت و استراتژی وابسته است. اینکه چطور تاس‌ها رو به نفع خودت بازی کنی، حرکات حریف رو پیش‌بینی کنی و مهره‌هات رو با برنامه بچینی، تو رو از یه بازیکن عادی به یه بازیکن حرفه‌ای تبدیل می‌کنه. پس هر حرکتت رو با دقت و فکر انجام بده.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خروج از نسخه موبایل