از اصلیترین دغدغه کسانی که در مرحله انتخاب رشته فنی و حرفهای هستند، بازار کار و درآمد مشاغل مرتبط با آن است. بهترین رشته فنی حرفه ای برای پسران در زیرگروه صنعت است که مهارتهای لازم برای ورود به بازار کار و کسب درآمدهای عالی را برای فارغالتحصیلان فراهم میکند. اگر در مرحله انتخاب بهترین رشته های فنی حرفه ای برای پسران هستید و در این مسیر احساس تردید و سردرگمی دارید، بهتر است بهمنظور آشنایی با بهترین و پردرآمدترین رشته های فنی حرفه ایی پسرانه با ادامه مطلب همراه شوید.
رشته های فنی حرفه ای مناسب چه افرادی است؟
بسیاری از افراد بر این باور هستند که رشتههای فنی و حرفهای برای دانشآموزانی مناسب است که عملکرد تحصیلی ضعیفی دارند و یا معدل نمرات آنها برای ورود به رشتههایی مانند تجربی و ریاضی قابلقبول نیست. در اولین قدم باید گفت که این یک تصور اشتباه است که بیدلیل در بین افراد رواج پیدا کرده است. درواقع، برای افرادی مناسب است که درکنار هوش ذهنی، خلاقیت عملی دارند و به مهارتهای فنی علاقه زیادی نشان میدهند. بدون شک تحصیل در رشتههایی مانند برنامهنویسی، برق خودرو، مکانیک و مانند اینها به تلاش و یادگیری زیادی نیاز دارد؛ بنابراین دانشآموختگان رشتههای فنی و حرفهای را افرادی باهوش و پرتلاش تشکیل میدهد.
نحوه ورود به رشته های فنی حرفه ای
پیش از آشنایی با بهترین رشته فنی و حرفه ای برای پسران، بهتر است از نحوه ورود به رشتههای فنی و حرفهای آگاه شوید. اگر قصد دارید در رشته موردعلاقه خود در مراکز معتبر فنی و حرفهای مانند به تحصیل ادامه دهید، باید ابتدا دوره متوسطه اول را بهپایان برسانید. سپس در صورتی که نمرات شما حدنصاب تعیین شده را کسب کند، باید با توجه به برگه هدایت تحصیلی و در صورت مجاز بودن، یکی از رشتههای فنی و حرفهای را انتخاب کنید. دوره هنرستان نیز شامل 3 سال تحصیلی است که دوره پیشدانشگاهی ندارد. پس از گذراندن دوره هنرستان میتوانید برای ورود به دانشگاهها هم بدون آزمون و هم با شرکت در کنکور، اقدام کنید.
مزایای رشته فنی حرفه ای برای پسران
اگر در انتخاب بهترین رشته فنی حرفه ای برای پسران به بازار کاری که قرار است در آینده در آن فعالیت داشته باشید، توجه کنید، بدون شک مزایای زیادی در انتظار شما خواهد بود. پیشروی اکثر فارغالتحصیلان رشتههای فنی و حرفهای نسبت به دیگر دانشآموختگان، موقعیتهای شغلی مناسبی قرار دارد؛ چرا که این افراد برای احراز شغل دارای مهارتهای فنی و تجربههای عملی هستند. این درحالی است که برخی از فارغالتحصیلان بهترین رشته های فنی حرفه ای برای پسران، قابلیت کارآفرینی و ایجاد کسبوکار شخصی خود را نیز دارند.
رشته های درآمدزا فنی حرفه ای برای پسران
حالا که با نحوه ورود و مزایای تحصیل در رشته های فنی حرفه ای برای پسران آشنا شدید، نوبت آن رسیده است که برخی از پردرآمدترین رشتههای پیشروی متقاضیان پسر برای تحصیل در مراکز فنی و حرفهای را نیز معرفی کنیم. گرایشهای مرتبط با صنعت بهترین انتخاب برای پسران است؛ چراکه ورود به بازار کار فعال و کسب درآمدهای عالی را تضمین میکند. درست است که در انتخاب رشته باید به علاقه و توانایی خود توجه داشته باشید؛ اما اگر قصد دارید در آینده شغل مرتبط با تحصیلات خود را دنبال کنید، حتما بررسی وضعیت بازار کاری که در انتظار شما است را نیز جدی بگیرید. پردرآمدترین و بهترین رشته فنی و حرفه ای برای پسران شامل موارد زیر است:
دوره آموزش نصب دزدگیر اماکن
در بین رشته های فنی حرفه ایی پسرانه، نصب دزدگیر اماکن با استقبال زیادی روبهرو است؛ چراکه بازار کار فعال و پرتقاضایی دارد. همانطور که میدانید بسیاری از منازل و ساختمانهای تجاری و اداری برای افزایش ایمنی و حفاظت ساختمان، دزدگیر نصب میکنند. دزدگیرها بهدلیل داشتن سنسورهای حرکتی و هشدارهای صوتی هرگونه ورود غیرمجاز و یا عبور از مرزهای تعیین شده را به دیگران و صاحب مکان موردنظر هشدار میدهند. از آنجایی که نیاز به ایجاد امنیت با تقاضای روزافزون روبهرو شده است، کاربران زیادی برای نصب دزدگیر اماکن اقدام میکنند.
دوره نصب دوربین مدار بسته
از دیگر بهترین رشته فنی و حرفه ای برای پسران که فرصت احراز مشاغل پردرآمد در آینده را فراهم میکند، نصب دوربین مدار بسته نام دارد. دوربینهای مدار بسته از دیگر روشهای نظارتی و امنیتی است که برای ساختمانها با هر نوع کاربری مانند مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی و … کاربرد دارند. این درحالی است که شاهد استفاده روزافزون از دوربینهای مدار بسته بهمنظور افزایش ایمنی و حفاظت از ساختمانها هستیم. با تحصیل در رشته نصب دوربین مدار بسته و افزایش مهارت خود در زمینه نصب و تعمیر انواع سیستمهای نظارتی میتوانید درآمد عالی را برای خود رقم بزنید.
رشته مکانیک و تعمیرات ماشین
از دیگر رشته های فنی حرفه ایی پسرانه که شما را برای احراز مشاغل پردرآمد در آینده آماده میکند، مکانیک و تعمیرات خودرو نام دارد. تحصیل در رشته مکانیک با آموزشهایی چون شناخت خودروهای مختلف، نحوه عملکرد قطعات، تشخیص ایرادات خودرو و تعمیر آنها همراه است. با مدرک مکانیک فنی و حرفهای هم میتوانید در شرکتهای وابسته به صنعت خودروسازی فعالیت کنید و هم میتوانید بهعنوان یک کارآفرین و کارفرما، مجموعه خود را برای ارائه خدمات تعمیرات ماشین راهاندازی کنید.
دوره تشخیص رنگ خودرو
همانطور که میدانید، یکی از مهمترین فاکتورها هنگام خرید خودرو که اکثر افراد حساسیت زیادی روی آن دارند و در قیمت نهایی خرید ماشین تاثیر بسزایی دارد، تشخیص رنگ خودرو است. بهعبارت دیگر، خریداران تمایل دارند که خودروی بدون رنگشدگی را انتخاب کنند. در این میان، رشته تشخیص رنگ خودرو از پرتقاضاترین و پردرآمدترین رشته های فنی حرفه ای برای پسران محسوب میشود که آنها را برای تشخیص رنگ بدنه خودرو به یک کارشناس و متخصص حرفهای تبدیل میکند.
رشته برق خودرو
برق خودرو از بهترین رشته فنی و حرفه ای برای پسران است که مهارتهای زیادی را به شما آموزش میدهد. در این رشته با سیستم کلی برق خودرو مانند دینام، باتری، سیستم روشنایی و تمام اجزا و قطعات مرتبط با برق خودرو آشنا میشوید.
پردرآمدترین رشته های فنی حرفه ای برای پسران در خارج کشور
پردرآمدترین رشته های فنی حرفه ایی پسرانه که پیشتر ذکر شد، بازار کار پرتقاضایی در داخل کشور دارند؛ به این معنی که احراز شغل مناسب، راهاندازی کسب وکار و کسب درآمدهای عالی را در آینده تضمین میکنند. از آنجایی که مدارک فنی و حرفهای در دسته مدارک معتبر و رسمی قرار دارند، از اعتبار بسیار زیادی حتی در سایر کشورها نیز برخوردار هستند. پردرآمدترین و بهترین رشته های فنی حرفه ای برای پسران در خارج از کشور شامل موارد زیر است:
- رشته تعمیرات موبایل
- اکثر رشتههای زیرگروه صنایع
- رشته برنامهنویسی
- رشتههایی مانند کشاورزی، دامداری و دامپروری
- رشتههای مرتبط با تمام خدمات درمانی و پرستاری
سخن پایانی
تحصیل در رشتههای فنی و حرفهای بهگونهای است که هم با آموزشهای تئوری و هم یادگیری مهارتهای عملی و تجربی همراه است. بههمین دلیل اکثر فار غالتحصیلان رشتههای فنی و حرفهای پس از اتمام تحصیل، توانایی و مهارت لازم بهمنظور احراز مشاغل مرتبط را دارند. در این میان، آشنایی با بهترین رشته فنی حرفه ای برای پسران این فرصت را به شما میدهد که هنگام انتخاب رشته، درکنار علاقه و روحیه، بازار کار پردرآمد و پرتقاضا را نیز درنظر بگیرید.